Skip to main content

Ponykamp (t/m 12 jaar) – 5 november 2022

By Ponypraat

Eindelijk. Na 2 jaar konden we weer een ponykamp organiseren! Want wat is er nu leuker dan de hele dag met je mede-ruiters in de manege te zijn en allerlei pony-spellen met elkaar te doen.

Een grote groep ruiters onder 12 jaar verzamelden zich op zaterdag 5 november bij de manege. Klaar om met elkaar voor een dag ondergedompeld te worden in het pony0leven. Er zijn spellen gedaan, er is een buitenrit gemaakt, en de pony’s hebben genoten van een heuse pony-taart! Deze taart is gemaakt met verse groente en fruit, en beschikbaar gesteld door Landwinkel De Woerdt. Dank daarvoor!

De dag werd afgesloten met een polonaise. Volgend jaar weer! 🙂

Shetlandkeuring – 10 september 2022

By Ponypraat

Vandaag was het weer tijd voor de Shetlandkeuring. Onze manege werd omgetoverd tot een mooie piste, waar de shetlandponys gekeurd konden worden.

Officieel wordt het Premiekeuring genoemd. De pony’s worden ingedeeld in verschillende rubrieken (o.a. op leeftijd) en getoond aan een juryteam. Zij beoordelen de pony op type en beweging en geven, afhankelijk van hun bevindingen, geen premie, een veulenpremie (bij veulens), een enterpremie (bij enters), een twenterpremie (bij twenters) of, bij drie jaar en oudere merries en ruinen, een 1e, 2e of 3e premie (waarbij een 1e premie het beste is).
Bron: https://shetlandponystamboek.nl/

Hieronder enkele foto’s van deze dag.

Buitenritten

By Ponypraat

We mogen weer! Nu de coronamaatregelen achter ons liggen, kunnen we weer buitenritten organiseren.
En dat hebben we gedaan: afgelopen zondag hebben we voor het eerst sinds lange tijd weer een buitenrit gelopen.

Het was prachtig weer, en onze ruiters en pony’s hadden er zin in.

De buitenritten zijn een mooie aanvulling op de reguliere lessen, waarmee we in kleine groepjes een tocht gaan maken.

verkiezing nieuwe bestuursleden

By Ponypraat

Beste leden,

In je mailbox zit een brief met uitnodiging om nieuwe bestuursleden te kiezen. Heb je geen email gekregen (ook niet in de spam-folder?), stuur dan even een berichten aan secretaris @ degelerijdertjes.nl

Met hartelijke groet,

Het bestuur

Oproep: assistentie gevraagd voor het organiseren van de ALV

By Ponypraat

Wie kan mij helpen bij het organiseren van de ALV in oktober? Ik verwacht dat het een paar uurtjes per week kost de komende 2 maanden (inwerken, uitnodigingen, agendapunten helpen voorbereiden, notuleren op de vergadering, etc.). Je zal met namen met mij samenwerken maar uiteraard ook met de andere bestuursleden en commissies.

De achtergrond: Doordat Sandra (onze voormalige secretaris) helaas haar functie heeft moeten neerleggen (persoonlijke reden), hebben we al een tijdje handjes (tijd) te kort, zeker voor het organiseren van een ALV. En we willen juist een uitgebreide ALV houden (eindelijk!) en ook een gezellige borrel houden na afloop. Dat kost tijd om dat netjes voor te bereiden en de huidige bestuursleden zitten momenteel al op 8 uur of meer per week aan ponyclubzaken. En het mag geen verbazing zijn dat ik hoop dat dit eenmalige klusje naar meer smaakt en dat dit een opstapje is naar de rol van secretaris van onze club! 

Ook als je andere taken / klusjes wilt doen, neem even contact op zodat we kunnen bespreken hoe we dat kunnen regelen (wel/niet bestuur, combinatie /splitsen van taken, etc). Bedenk ook dat in 2022 de bestuurstermijn afloopt van de huidige bestuursleden en dat er dus nieuwe bestuursleden nodig zijn. Het oppakken van onderstaande klusjes kan een mooie manier zijn om kennis te maken en ‘erin te groeien’. 

  • Communicatie: verzorgen van de nieuwsbrief, bijhouden van de website en sociale media
  • Ledenadministratie: communicatie met nieuwe en bestaande leden en beheren van de ledenadministratie
  • Bar: coördinatie van de bar, bardiensten draaien bij activiteiten, voorraad beheer, inkoop, organiseren van feestjes
  • Klussen, onze ‘Bob’s’ en ‘Wendy’s’: coördineren van klussen, uitvoeren van klussen (bv. Schilderen, omheining repareren)
  • Onderhoud: routinematig onderhoud van de manege zoals wekelijks slepen, wekelijks vuilnis aan de straat, etc.
  • Sponsering: uitzoeken van sponsormogelijkheden, ANBI aanvraag verzorgen, zoeken naar sponsors.

Met hartelijke groet, mede namens de andere bestuursleden en vrijwilligers,

Matthijs Zaal, voorzitter ponyclub De Gele Rijdertjes

0611239263