Corona update 29 september: toeschouwers helaas niet meer toegestaan

By Ponypraat

Als gevolg van door de overheid ingestelde maatregelen ingaande 29-09-2020 zijn wij genoodzaakt onze regels inzake het kijken bij lessen wederom aan te scherpen.

Het waren twee fantastische dagen, maar vanaf vandaag zijn er – in ieder geval de komende drie weken – geen toeschouwers meer toegestaan bij de lessen. Ouders en andere belangstellenden mogen voorlopig dus niet in de manege komen. Kinderen kunnen tot de ingang van de stal gebracht worden, afgezet worden op het terrein of natuurlijk zelfstandig komen. Ouders kunnen eventueel buiten wachten op het terrein, maar ook daar gelden de algemene Corona regels. Dus houd afstand van andere volwassenen, kinderen, pony’s en andere gebruikers van de manege. Als je klachten hebt of ziek bent, blijf dan thuis.

We realiseren ons dat veel kinderen en ouders het jammer vinden dat er geen publiek bij de lessen mag zijn. En dat vinden wij natuurlijk ook. We hopen er echter met deze maatregelen aan bij te dragen dat kinderen kunnen blijven sporten en dat we als vereniging open kunnen blijven. Met andere woorden: gezondheid staat voorop.

Kijken bij de lessen (Corona Update 27 september)

By Ponypraat

Vanaf morgen, maandag 28 september, is het weer mogelijk om – op een aangepaste manier – te kijken bij de lessen.

Om dit op een goede, veilige manier mogelijk te maken gelden de volgende richtlijnen:

 • maximaal één ouder/belangstellende per kind.
 • deze persoon dient de manege te betreden via de deur aan de voorkant van de manege d.z.w. aan de kant van de Oudewei. De ruiters zelf komen als altijd via de grote deur de stalgang binnen. De stalgang is dan ook alleen toegankelijk voor ruiters en stalhulpen.
 • kijken kan alleen aan de achterzijde van de bak. Hier zijn met zwarte tape plaatsen aangegeven waar iemand mag staan/zitten, één persoon per kruisje.
 • ouders/belangstellenden verlaten de manege weer via dezelfde deur aan de voorkant van de manege.
 • er is beperkt plek. Zijn alle plaatsen bezet, kom dan de week erna kijken. Indien nodig kan dit onderling via de appgroep afgestemd worden.
 • voor de veiligheid: hou afstand tot de bakrand en hou het rustig. Zorg dat ruiters, pony’s en instructie niet gestoord worden tijdens de les!
 • bij verkoudheidsklachten – ook milde – of ziekte kom je niet op de manege. Houd anderhalve meter afstand tot anderen.

Anky’s en Bob’s gezocht

By Ponypraat

Voor een aantal klusjes zijn we weer op zoek naar wat vaders en moeders die willen helpen klussen. Bestrating van de buitenstal, een tuinhuisje beitsen, wat poetsen, sloopafval naar de stort, onkruid wieden (bushcutter!). Als ieder ‘lesuur’ een vader of moeder (of opa of oma) aanlevert dan kost het maar een paar uurtjes per persoon.

Klusdagen oktober:

 • 3 en 10 oktober
 • 14:00 – 17:00
 • Na afloop een borreltje
 • klussen: bestrating, beitsen, poetsen, naar de stort, wieden

Klusdagen november

 • data: Nog nader te bepalen
 • klussen: vervolg oktober en volgende klussen

Meld je aan door een mailtje te sturen aan voorzitter@degelerijdertjes.nl (of een appje naar 0611239263) onder vermelding van

 • Jouw naam
 • Naam van je zoon/dochter
 • Telefoonnummer
 • e-mailadres
 • de dag(en) waarop je komt helpen (of dat je het vaste klusteam wilt komen versterken)

Alvast bedankt,
Matthijs


We hebben echt jullie hulp nodig om onze vereniging en onze manege ‘in de lucht te houden’, en de activiteiten voor jullie zonen en dochters te ondersteunen. Naast klussen hebben we ook jullie hulp nodig voor het binnen/buitenzetten van onze (en jullie) ponies, bardiensten (niet zoveel in deze covid-19 tijd, maar toch), begeleiden van activiteiten (altijd leuk als je eenmaal bezig bent), begeleiden van de Ponyclub en de manege (leuke groep van vrijwilligers die het bestuur vormen), verzorging van onze 11 ponies, etc. We hebben je hard ❤️ nodig!

Het nieuwe seizoen is begonnen!

By Ponypraat

Het nieuwe seizoen is begonnen! De lessen zijn weer in volle gang, er zijn veel nieuwe ruiters begonnen met (proef)lessen en de komende weekenden zijn er buitenritten georganiseerd. Vorige week was het al aardig druk op sommige dagen. Gelukkig mogen de Gele Rijdertjes weer op de manege komen, maar ondertussen zijn er nog wel Corona regels van toepassing.
Kortom, tijd om de regels van de Ponyclub en de manege nog eens op een rijtje te zetten. 

Algemene regel van de manege (altijd al geweest): De stallengang en weides zijn alléén toegankelijk voor rijders en stalhuurders.

In de manege en op het terrein van de manege houd je rekening met de veiligheid van mens en dier. Rennen en fietsen in de manege is niet toegestaan. Pony’s kunnen schrikken van harde geluiden, dus houd het rustig! 

Corona restricties op de manege: Ouders/verzorgers/belangstellenden mogen helaas tijdelijk niet in de manege komen. De enige uitzondering is voor de beginners die proeflessen volgen. Zij mogen een ouder/verzorger mee nemen. 

We snappen heel goed dat ouders graag bij de lessen willen kijken. We zijn dan ook aan het zoeken naar een oplossing om jullie de gelegenheid te geven (af en toe) te kijken, terwijl we tegelijk voldoen aan de Corona regels.
Als club zijn we verplicht om deze regels te handhaven. Uiteraard willen we hiermee niet in de problemen komen. 

Heb je nog vragen of opmerkingen naar aanleiding van deze regels,
laat het ons dan weten!

Hartelijke groet,
Bestuur Ponyclub de Gele Rijdertjes

Bob, Desiree, Matthijs, Sandra, Tessa

Wijzigingen hervatting lessen – 14 mei 2020

By Ponypraat
Beste Gele Rijdertjes, ouders en verzorgers,

De eerste week dat er weer lessen gegeven kunnen worden zit er bijna op.
Wat een enthousiaste kinderen en pony’s! Hierbij wat foto’s van de maandag groepen.
De kinderen houden zich over het algemeen goed aan de regels.

Zoals verwacht gaat er echter alweer wat wijzigen!

Wijziging
Deze week heeft de gemeente laten weten dat kinderen onder de 13 jaar en kinderen boven de 12 jaar toch gezamenlijk mogen sporten, mits de afstand van anderhalve meter wordt aangehouden.
We hebben er daarom voor gekozen om vanaf aanstaande vrijdag de oude, vaste lesgroepen weer aan te houden.
Het voordeel hiervan is dat alle kinderen op hun eigen niveau kunnen rijden en in hun eigen groep. Het gevolg is wel dat ook binnen de lesgroepen kinderen afstand zullen moeten houden tot elkaar.

Coördinatoren
De aanwezigheid van coördinatoren blijft verplicht. We hebben al veel aanmeldingen van ouders hiervoor, maar er zijn ook lessen waar zich nog geen coördinator voor heeft gemeld. Verzoeken hiervoor zijn via Whatsapp of e-mail naar jullie gestuurd.
Geef je op, want zonder coordinator mag er geen les gegeven worden.

Voor de ouders
Graag aandacht voor de route bij het wegbrengen en ophalen, de route is aanrijden via de Dijkstraat (langs de buitenstal) en wegrijden via het parkeerterrein. Kinderen mogen alleen afgezet worden bij de Kiss + Ride zone voor de staldeuren, ook ophalen gebeurt op deze plek. Alleen op deze manier kunnen wij overzicht houden. Kom kinderen niet te vroeg ophalen, de lessen eindigen op de normale eindtijden!

Zie de route op het onderstaande kaartje.

Het is niet toegestaan te wachten op het manege terrein, zie het onderstaande kaartje voor opties.
Voor de ruitersTien minuten voor de les begint, meld je je vooraan in de stal bij de coördinator.

Daar krijg je te horen op welke pony je rijdt, of je mag gaan opzadelen of dat je nog even moet wachten.

Het is niet toegestaan zonder toestemming in de stalgang te komen. Ben je na de les klaar, dan ga je direct naar huis of wacht je bij de coördinator tot je opgehaald wordt.

Hieronder zie je de route van binnenkomst tot je met je pony in de buitenbak staat om te gaan rijden, dus vóór de les. Op het tweede plaatje zie je de route ná de les.

Tot slot
Hierbij willen we jullie alvast hartelijk bedanken voor jullie support tijdens de weken dat er geen lessen gegeven konden worden.
De gemiste lessen blijven een aandachtspunt
en we komen hier zeker op terug.Mochten kinderen niet aanwezig kunnen zijn bij een les,
geef dit dan liefst tijdig door aan de instructrice.

Zijn er vragen, mail of bel ons dan.

Hartelijke groet,
Bestuur Ponyclub De Gele Rijdertjes