Ponyclub De Gele Rijdertjes is opgericht in 1962 en is nog steeds springlevend. De vereniging heeft als doel het beoefenen en bevorderen van de ponysport (hippische sport). Dit doen we door onze leden wekelijks een dressuurles aan te bieden op eigen club pony’s. Daarnaast organiseren we enkele malen per jaar wedstrijd en andere activiteiten zoals een kamp. De eerste proef voor de beginnende rijder is natuurlijk de Bixie proef waarbij getoont kan worden hoe je een pony benaderd en hoe je hoeven krabt! Op deze manier leren we onze leden op een leuke manier alles over het welzijn van pony’s en hun dressuurvaardigheden ontwikkelen. Als ponyclub richten ons kinderen tussen de 7 en 18 jaar.

De kosten houden we zo laag mogelijk om het voor zoveel mogelijk ouders mogelijk te maken de contributie voor het lidmaatschap van hun kind te kunnen betalen. Zo hebben we alles in eigen beheer, zoals onze eigen elf (verenigings)pony’s en ook de manege is in eigen beheer (in tegenstelling tot gangbaardere commerciële maneges). De bestuurskosten zijn ook laag omdat vrijwel alles door vrijwilligers wordt uitgevoerd. De hele vereniging wordt gedragen door vrijwilligers, inclusief het bestuur dat geen vergoeding krijgt. De enige twee uitzonderingen op deze regel zijn onze gediplomeerde instructrices en stalhulpen die een vergoeding krijgen voor hun werk. Onze instructrices verzorgen de wekelijks les voor onze leden en begeleiden de activiteiten waarbij we met pony’s werken. De dagelijkse verzorging van onze elf pony’s wordt uitgevoerd door de stalhulpen die daar een vrijwilligersvergoeding voor krijgen.

Momenteel worden alle kosten gedekt door de contributie. De kosten bestaan voornamelijk uit het hebben van elf eigen pony’s en de vergoedingen voor instructrices. In 2023 willen we extra inkomsten genereren door het werven van sponsors en donateurs. Deze gelden willen we met namen inzetten voor de vervanging van pony’s (levende have) en groot onderhoud van de manege. Om het voor donateurs aantrekkelijk te maken zijn we bezig met het verwerven van de ANBI status.

Op aanvraag sturen we je graag onze statuten, beleidsplan en notulen van de laatste ALV op!

 

Oproep aan de ouders: draag je steentje bij en meld je aan als vrijwilliger voor het bestuur of een van de commissies!

Het bestuur van de Ponyclub

Voorzitter
Mark Jenniskens
E-mail Voorzitter

Pony’s en instructie
Extra: Ledenadministratie en wedstrijden
Desiree Willemsen
E-mail Ledenadministratie

Secretaris
Extra: Activiteiten en communicatie
Jasper Pors
E-mail Secretaris

Penningmeester
Bob Romijn
E-mail Penningmeester

Instructrices

Marion van Ruitenbeek
Lessen op maandag, woensdag en zaterdag
E-mail Marion

Renske Kuster
Lessen op dinsdag en vrijdag 
E-mail Renske

Lisan Gerritsen
Lessen op maandag

Sarina Roelofs
Lessen op zaterdag

Commissies

Wedstrijden
E-mail Wedstrijden Commissie

Activiteiten

Klussen

Kantine