Pony Mona

Mona

Ijslandse dame

Mona (1-1-2013)
Bij de club sinds: 2021
Geslacht: Merrie
Schofthoogte: 1.43 m

Mona heeft in oktober 2021 haar weideleventje achter zich gelaten en sinds die tijd is zij bij de ponyclub. Ze is minimaal voor de helft IJslander, en ze kan naast de "normale" draf ook de Tölt en de telgang. Mona is een veelzijdige pony.
Het was voor haar even wennen, maar Mona leert elke dag wat bij. Ze is de rust zelve en nauwelijks van haar stuk te krijgen. Wat er ook gebeurt in de bak, Mona loopt braaf haar rondjes. In de weide vormt ze samen met Kate een damesclubje.

Gentle

'n echte Gentleman

Gentle (12-9-2006)
Bij de club sinds: 2009
Geslacht: Ruin
Schofhoogte: 1.39m

Gentleman, roepnaam Gentle, is een voskleurige pony. Hij is samen met Ronny bij de ponyclub gekomen toen hij nog maar drie jaar oud was. Gentle is heel nuchter en een tikje macho, vooral voor de andere pony’s. Voetballen en door de plassen galopperen vindt hij helemaal geweldig. Hij kan ook kusjes geven en 'voetjes'. Tegenwoordig loopt hij veelal bij de beginners.

Kobus

Kobus

Klaar voor een knuffel

Kobus (1-4-2006)
Bij de club sinds: 2022
Geslacht: ruin
Schofhoogte: 1.39m

Zijn vorige eigenaar wilde hem voor zijn karretje spannen, maar daar had Kobus geen zin in. Hij liep echter wel netjes mee in de lessen van de ponyclub op de manege aldaar. Kobus heeft een rustig en zachtaardig karakter. Na enkele dagen heeft hij in de weide vriendschap gesloten met Cas. Kobus heeft een rustig en zachtaardig karakter, al kan hij ook wel eens ondeugend zijn. Hij is deels Tinker, met tweekleurige manen en een maanoog.

Kate

... een Welsch pony

Kate (15-6-2012)
Bij de club sinds: 2018
Geslacht: Merrie
Schofthoogte:

Caitwick Lyria, roepnaam Kate, is een vosbonte Welsh met een brede witte bles. Een pittige dame die nog al eens haar eigen weg kiest in de bak. Twee jaar geleden heeft haar grote liefde Ronny haar (moeten) verlaten. Inmiddels heeft ze in Mona een nieuwe vriendin gevonden. Een paar Corona-kilo's heeft Kate er wel aan gegeten, vandaar dat ze tijdelijk op dieet staat.

Vita

La Vita e bella...

Vita (1-1-2012)
Bij de club sinds: 2018
Geslacht: Merrie
Schofthoogte:

Deze dame heet voluit Enniskerry Girl en heeft Ierse roots. Een mooie grijze merrie met voldoende pit, haar roepnaam (vita betekent leven of levendig) is haar op het lijf geschreven. Vita houdt van springen en wil na de hindernis nog wel eens een sprintje trekken. Lekker bezig. Vita deelt tegenwoordig een weide met Sanne.

Beau

Ready to go

Beau ()
Bij de ponyclub sinds: 2022
Geslacht:
Schofthoogte:

Hoor ik daar geen paardenvoetjes? Zeker wel. Eind 2022 kwam hij bij de club en hij had er zin in! Zoals zijn naam al zegt is hij mooi… en hij is een paard. Fijn voor de grotere meiden, maar omdat hij zo braaf is loopt hij ook in de minder gevorderde lessen mee. Beau heeft altijd energie en luistert goed naar de stem van de ruiter. Helaas voor Beau is zijn vriend Twister niet meer bij ons. Dat is even wennen, gelukkig is er veel afleiding op onze ponyclub.

Sammy

Smile!

Sammy ()
Bij de club sinds: 2022
Geslacht:
Schofthoogte:

Na een leventje in Ierland in de weide en het krijgen van een veulen, kwam onze bonte Sammy in de zomer van 2022 naar de club. Ze bleek een dametje te zijn dat zich de kaas niet van het brood laat eten. Ze moet ook nog het een en ander leren, hoe dat werkt met andere pony's in de bak. Oortjes naar voren en gewoon lekker blijven lopen, Sammy!

Sanne

Beautiful Tinker

Sanne (27-5-2008)
Bij de club sinds: 2017
Geslacht: Merrie
Schofthoogte: 1.50m

Sanne is een mooie stevige Tinker die weet wat ze wil. Ze is nog altijd een beetje verliefd op Bert, al is inmiddels duidelijk dat deze liefde niet wederzijds is. Sanne kan soms een beetje lomp zijn, vooral als ze Bert in het vizier krijgt. Ze is heel geliefd bij de beginners. In de ochtend maakt Sanne luid en duidelijk kenbaar dat ze zin heeft in hooi. Even geduld graag!

Bert

Tikkeltje eigenwijs...

Vita (18-3-2008)
Bij de club sinds: 2016
Geslacht: Ruin
Schofthoogte: 1.29 m

Bertus heet hij voluit. Een van de kleinere pony's, maar dat maakt hij goed met een eigenwijs karakter en een gezonde eetlust. Bert vormde lang een duo met Floran, nu deelt hij de weide met Kobus. Bert loopt braaf in de lessen en doet het goed bij zowel de dressuurwedstrijden als de springwedstrijden. Bert gaat ook graag op buitenrit, dan probeert hij steevast de andere pony's in te halen. Go Bert!

Johny

Smile!

Johny

Ponyclub De Gele Rijdertjes is een hele gezellige manege, waar kinderen op een leuke manier leren paardrijden. Ook streven wij ernaar onze pony’s een zo goed mogelijke verzorging te geven, want de pony’s zijn belangrijk voor ons! Ze staan dagelijks in de wei, krijgen elke dag een schone stal, worden zoveel mogelijk verdeeld in de lessen ingezet en krijgen de medische zorg die ze verdienen.In de zomervakantie mogen ze even bijkomen van hun harde werk en gaan ze met zijn allen voor een maand naar hun luxe vakantieadresje. Hier staan ze dag en nacht op een wei vol gras. De pony’s worden met de instructie en verzorgsters naar de vakantieweides gebracht.