Pony Mona

Mona

Ijslandse dame

Mona (1-1-2013)
Bij de club sinds: 2021
Geslacht: Merrie
Schofthoogte: 1.43 m

Mona heeft in oktober 2021 haar weideleventje achter zich gelaten en sinds die tijd is zij bij de ponyclub. Ze is minimaal voor de helft IJslander, en ze kan naast de "normale" draf ook de Tölt en de telgang. Mona is een veelzijdige pony.
Het was voor haar even wennen, maar Mona leert elke dag wat bij. Ze is de rust zelve en nauwelijks van haar stuk te krijgen. Wat er ook gebeurt in de bak, Mona loopt braaf haar rondjes. In de weide vormt ze samen met Kate een damesclubje.

Gentle

'n echte Gentleman

Gentle (12-9-2006)
Bij de club sinds: 2009
Geslacht: Ruin
Schofhoogte: 1.39m

Gentleman, roepnaam Gentle, is een voskleurige pony. Hij is samen met Ronny bij de ponyclub gekomen toen hij nog maar drie jaar oud was. Gentle is heel nuchter en een tikje macho, vooral voor de andere pony’s. Voetballen en door de plassen galopperen vindt hij helemaal geweldig. Hij kan ook kusjes geven en 'voetjes'.

Kobus

Kobus

Klaar voor een knuffel

Kobus (1-4-2006)
Bij de club sinds: 2022
Geslacht: ruin
Schofhoogte: 1.39m

Zijn vorige eigenaar wilde hem voor zijn karretje spannen, maar daar had Kobus geen zin in. Hij liep echter wel netjes mee in de lessen van de ponyclub op de manege aldaar. Kobus heeft een rustig en zachtaardig karakter. Na enkele dagen heeft hij in de weide vriendschap gesloten met Cas. Kobus is deels Tinker, met tweekleurige manen en een maanoog.

Kate

... een Welsch pony

Kate (15-6-2012)
Bij de club sinds: 2018
Geslacht: Merrie
Schofthoogte:

Caitwick Lyria, roepnaam Kate, is een vosbonte Welsh met een brede witte bles. Een pittige dame die nog al eens haar eigen weg kiest in de bak. Afgelopen jaar heeft haar grote liefde Ronny haar moeten verlaten. Inmiddels heeft ze in Mona een nieuwe vriendin gevonden. Een paar Corona-kilo's heeft Kate er wel aan gegeten, vandaar dat ze tijdelijk op dieet staat.

Vita

La Vita e bella...

Vita (1-1-2012)
Bij de club sinds: 2018
Geslacht: Merrie
Schofthoogte:

Vita is een Enniskerry Girl met Ierse roots. Mooie grijze merrie met voldoende pit. Haar roepnaam (Vita betekent 'leven' of 'levendig') is haar op het lijf geschreven. Vita houdt van springen en wil na de hindernis nog wel eens een sprintje trekken. Vita is met name geschikt voor de gevorderde ruiters. Ze deelt tegenwoordig een weide met Sanne.

Twister

Geef het een twist...

Twister - Joly’s Vulcano (27-2-2001, in België)
Bij de ponyclub sinds: 2013
Geslacht: ruin
Schofthoogte: 1.42 m

Zijn volledige naam is Joly’s Vulcano. Twister is een mix vliegenschimmel / New Forest pony. Twister past prima in de groep, en hij kan met iedere pony overweg. Hij is erg lief en enthousiast met rijden en straalt warmte uit. In het begin probeerde hij nog z'n grenzen te overschrijden, nu doet hij dat niet meer. De kinderen waren al snel weg van hem. Twister is goed in dressuur, maar vooral goed in springen.

Floran

Go with the flo...

Floran - Heijningshof Ilko (20-5-2003)
Bij de club sinds: 2016
Geslacht: Ruin
Schofthoogte: 1.37 m

Heijningshof Ilko heet dit heerschap officieel. Floran, ook wel Floortje genoemd, vormt al jaren een onafscheidelijk duo met Bert. Geliefd bij de ruiters om zijn schattige uiterlijk.

Ponyclub De Gele Rijdertjes is een hele gezellige manege, waar kinderen op een leuke manier leren paardrijden. Ook streven wij ernaar onze pony’s een zo goed mogelijke verzorging te geven, want de pony’s zijn belangrijk voor ons! Ze staan dagelijks in de wei, krijgen elke dag een schone stal, worden zoveel mogelijk verdeeld in de lessen ingezet en krijgen de medische zorg die ze verdienen.In de zomervakantie mogen ze even bijkomen van hun harde werk en gaan ze met zijn allen voor een maand naar hun luxe vakantieadresje. Hier staan ze dag en nacht op een wei vol gras. De pony’s worden met de instructie en verzorgsters naar de vakantieweides gebracht.