Skip to main content

Noodoproep! Pony’s nodig voor de ponyclub!

By augustus 30, 2021Ponypraat

Beste leden, vrienden, collega’s en verder iedereen die onze ponyclub een warm hart toedraagt,

Door een samenloop van omstandigheden zijn we per direct op zoek naar drie pony’s om onze stal aan te vullen zodat we onze lessen kunnen blijven geven. Bij voorkeur D/E pony’s maar voor tijdelijke oplossingen zijn we blij met alle geschikte manege pony’s. Wat ons betreft kan dit op huurbasis of koop of andere constructies. Ook oplossingen voor enkele maanden zijn welkom. Uiteraard zijn we zelf ook al actief aan het zoeken maar het is een erg lastige markt en hebben dus hulp nodig. 

Onze oproep: 

  • Als je iemand kent die ons misschien kan helpen, stuur deze noodoproep dan door. Heb je vragen of opmerkingen over de oproep, neem dan even contact op met Matthijs (voorzitter) of Tessa (ponyzaken)
  • Wellicht kan je zelf helpen? Neem dan contact op met Tessa (ponyzaken)

Bij voorbaat dank voor je hulp! 

Wat is de samenloop van omstandigheden?

We hebben Lissy, een van onze pony’s, in de zomervakantie moeten laten inslapen. Ondanks extra onderzoeken en medicijnen verergerde de darmklachten en de pijn. Tot ons groot verdriet hebben we haar op 31 juli moeten laten inslapen. 
Ronny en Cas, twee van onze pony’s, zijn sinds deze zomer kreupel en dat is niet hersteld tijdens de zomerstop. Cas hopen we er weer bovenop te krijgen met medicijnen en rustig opbouwen. Ronny hopen we weer fit genoeg te krijgen zodat hij ook weer deeltijd lessen kan draaien. De komende maanden zijn ze niet inzetbaar.    
De markt voor pony’s is in de coronaperiode zeer moeilijk en het is ons niet gelukt om de routinematige vervanging van pony’s te realiseren binnen ons budget (en reisafstand). Twister en Victor, twee oudgedienden van de club, zijn niet volledig inzetbaar door ouderdom.    

Het resultaat is dat we nu na de corona periode, waarin we maanden geen les konden geven of minder les, we nu weer lessen moeten inkorten. Dat is een flinke teleurstelling voor alle leden en betrokkenen. 

Onze ponyclub

We zijn een vereniging met ruim 100 leden en 11 pony’s. Het doel van de vereniging is zoveel mogelijk kinderen kennis te laten maken met de ruitersport. Dat doen we door het geven van lessen, organiseren van wedstrijden en andere activiteiten. Om het toegankelijk te houden doen we dit met vrijwilligers en tegen zo laag mogelijke contributie. En dit doen we al sinds 1962 op Dijkstraat 4 in Bemmel! Op onze website kan je meer informatie vinden: www.degelerijdertjes.nl

Namens de ponyclub,

Matthijs Zaal, 0611239263 (voorkeur voor een belletje ‘s avonds)

Tessa van Paridon, 0614447244 (voorkeur voor een appje)