Onderlinge wedstrijden ponyclub

Voor onze onderlinge wedstrijden mag een lid met eigen pony of paard ook meedoen. Afhankelijk van het niveau kan er gereden worden in de Bixie, A2, B, L1, L2  of M1.

Het lid doet dan wel mee zonder mee te tellen in de clubkampioenschappen van de ponyclub, dus buiten mededinging. De wedstrijd krijgt een beoordeling van de jury, volgens de KNHS normen, maar deze telt niet mee in onze onderlinge wedstrijduitslagen.

KNHS wedstrijden

Om KNHS wedstrijden te mogen rijden, moet je je ook eerst lid worden van de ponyclub.  Dit kan een lidmaatschap met eigen paard/pony zonder lessen (EPZ) zijn of een lidmaatschap met eigen paard/pony met 1 uur les per week.

De contributie voor een EPZ is €27,75 per kwartaal en de contributie voor een EP is per kwartaal €83,25.

We kunnen het lid dan vervolgens via onze vereniging inschrijven bij de KNHS. Afhankelijk of het een pony of paard is, zullen we het lid inschrijven voor PC de Gele Rijdertjes of voor de RV de Gele Rijdertjes (zo staan we bekend bij de KNHS). De kosten van een inschrijving zijn € 54,55 (2015). Deze kosten moeten door het lid zelf betaald worden, deze vallen buiten de contributie kosten. De factuur gaat naar de ponyclub en zodra de penningmeester deze heeft betaald, krijgt het lid een berichtje met het verzoek dit bedrag over te maken op de rekening van de ponyclub.

Om mee te kunnen doen aan wedstrijden, moet het lid zelf nog een startkaart aanvragen. Dit kan via de KNHS website, na inloggen met het verkregen KNHS lidmaatschap nummer.

Voor meer informatie zie KNHS.