Skip to main content

Nieuwsbrief augustus 2021

By augustus 30, 2021Ponypraat

Verdrietig nieuws

In de zomervakantie hebben we helaas en met pijn in het hart afscheid moeten nemen van onze lieve Lissy. Voor de vakantie leek het beter met haar te gaan, met medicijnen en aangepast voer. Eind juli kreeg ze echter veel pijn. Toen ook pijnstillers daar niet meer tegen hielpen en er geen enkel zicht meer was op verbetering, heeft de dierenarts haar moeten laten inslapen. We zullen haar missen!

Blessures

Cas was al kreupel voor de vakantie, en dit is niet beter geworden. Tot overmaat van ramp is onze alleskunner Ronny ook kreupel uit de zomerweide gekomen. Beiden zijn onderzocht door de dierenarts en kunnen voorlopig niet tot nauwelijks ingezet worden bij de lessen.

Start Seizoen

Komende maandag 30 augustus starten we met het nieuwe seizoen. Hopelijk hebben jullie er zin in!

Met acht pony’s is het echter niet mogelijk drie of vier volledige lessen op een dag te vullen. Natuurlijk zijn we op zoek naar vervangende pony’s, maar tot we die gevonden hebben zijn we genoodzaakt de lessen aan te passen. In overleg met de instructie is besloten de lesuren te splitsen.
Dit wil zeggen dat de helft van de lesgroep een half uur rijdt, waarna de ruiters wisselen en de andere helft een half uur rijdt. De helft die niet rijdt mag poetsen, opzadelen, longeren, spelletjes of klusjes doen, afhankelijk van de leeftijd en het niveau van de ruiters. De ruiters zijn dus het volledige lesuur bezig op de manege. Op deze manier hoeven we de pony’s niet teveel te belasten. Uiteraard hopen we op jullie begrip hiervoor.

Een uitzondering zijn de ruiters met een eigen pony, die zijn immers niet afhankelijk van de clubpony’s en kunnen een vol lesuur rijden.

Oproep

Wie kan mij helpen bij het organiseren van de ALV in oktober? Ik verwacht dat het een paar uurtjes per week kost de komende 2 maanden (inwerken, uitnodigingen, agendapunten helpen voorbereiden, notuleren op de vergadering, etc.). Je zal met namen met mij samenwerken maar uiteraard ook met de andere bestuursleden en commissies. Meer informatie is hier.

Heb je interesse of vragen, of wil je dit gewoon wel doen, bel of app me even. Matthijs Zaal, 0611239263 

Verzorgsters

Oproepje voor ruiters: ben je 12 jaar of ouder, word dan verzorgster! Met name op zaterdag zijn er nog enkele plekken vrij. Samen de stallen uitmesten en klusjes doen, voeren, extra tijd met de pony’s en als beloning mag je op dinsdag of donderdag extra rijden. 
Interesse? Neem dan contact op met Desiree op 06-30285922.

Op naar een gezond nieuw seizoen met veel ponyplezier!

Hartelijke groet, 

Bob – Desiree – Matthijs – Tessa
Bestuur Ponyclub de Gele Rijdertjes