Skip to main content

As. wedstrijden november 2019

By oktober 29, 2019Ponypraat

Hallo Gele Rijdertjes en ouders/verzorgers,

Op zondag 10 en 24 november 2019 vindt de eerste dressuurwedstrijd van dit seizoen plaats.

Er zijn weer veel inschrijvingen, en ook weer een aantal kinderen die voor het eerst een wedstrijd gaan rijden: welkom!

De startlijsten en de proeven zijn te vinden op onze website. Let op: de proeven kunnen iets afwijken van de proeven op de KNHS website. Mocht je thuis je proef uit je hoofd willen leren, gebruik dan de proeven op onze eigen website.

Mochten er nog wijzigingen in de startlijsten zijn, dan staat er op zaterdag voorafgaand aan de wedstrijd een aangepaste startlijst op de website. Check de website dus op tijd voor je moet rijden!

Calamiteiten daargelaten wordt de startlijst niet meer aangepast.

De belangrijkste regels op een rijtje

  • Kijk goed of je moet op- en/of afzadelen.
  • Zorg dat je op tijd bent voor de wedstrijd. Zeker een half uur voordat je moet rijden als je

niet hoeft op te zadelen, en zeker 3 kwartier voordat je moet rijden als je wel moet opzadelen.

  • Haal op de wedstrijddag eerst je startbewijs (kosten € 5,00) op bij het wedstrijdsecretariaat in de kantine (boven in de manege).
  • Is dit je eerste wedstrijd? We leggen je alles uit wat je moet weten. En er is altijd wel iemand aanwezig die je kan helpen met opzadelen.
  • Luister naar de ringmeester(s) als je de bak in gaat. De ringmeesters bewaken de veiligheid en bepalen of je de bak in/uit mag. Zij zijn er ook om je te helpen bij het opstijgen.

Voor ouders en andere belangstellenden

Jullie zijn van harte welkom in de kantine boven in de manege. Achter de bar kun je koffie, thee en limonade, andere dranken, broodjes en lekkers kopen. We verkopen tweedehands ruiterkleding en -laarzen en andere ponyspulletjes in de kantine. Er zijn ook clubtruien te koop.

Kijken naar de wedstrijd kan prima vanuit de kantine.

Ouders/verzorgers mogen (in overleg met de betreffende ruiter) tijdens de proef van hun kind kijken aan de bakrand, achter in de manege.

Om de rust en veiligheid te bewaken is het niet toegestaan op andere plekken te staan/kijken. Ouders/verzorgers mogen ook niet in de bak tijdens het inrijden. Voor ruiters met een eigen pony geldt dat er 1 persoon mag helpen bij het betreden en verlaten van de bak.

Ook voor ouders/verzorgers geldt: luister naar de ringmeesters.

HULP NODIG!

In het weekend van 9 en 10 november wordt er gewerkt aan de buitenstal. Het dak lekt en moet vernieuwd worden. We hebben daarvoor jullie hulp nodig. Het gaat om het los- en vastschroeven en het aangeven en -nemen van dakplaten. Geen speciale kennis vereist!

Dus rijdt je kind de wedstrijd op de 10e, kom dan voor/na de proef helpen. Hoe meer hulp hoe beter, wij zorgen voor de koffie!

We zien jullie graag bij de wedstrijd!

Nog vragen? Dan horen we het natuurlijk ook graag.

Reageren kan via wedstrijden@degelerijdertjes.nl of via telefoon/whatsapp 06-30285922 (Desiree).

 

Groet, Mignon, Manon en Desirée

Wedstrijdcommissie ponyclub De Gele Rijdertjes